
הקיץ כבר מעבר לפינה, מי הים התיכון וכבר הולכים ומתחממים, וגם ליגת המשחים של שוונג במים פתוחים (Shvoong Aquatic League) חוזרת במלוא כוחה! עונת המשחים נפתחת עם שני משחים בחודש הקרוב – משחה דולפין אשדוד ב-1 ביוני ומשחה כף כרמל ב-20 ביוני.
לכתבות נוספות בנושא:
לשיפור הרוטציה וכניסת היד למים: תרגיל סגנון מצוין לשיפור סגנון החתירה
תיעוד יוצא דופן מול חופי אשדוד: זוג דולפינים נצפו שוב יחד
מחקר חדש: שחייה במים פתוחים משפרת את בריאות הנפש יותר משחייה בבריכה
לא מעט שחיינים חדשים מצטרפים בכל שנה לחגיגת המשחים ומתאהבים בעוצמה ובשקט של הים. לעתים אלו שחייני בריכה שמגוונים מעט את השחייה מקיר לקיר, לעתים שחיינים שאוהבים את הים והחליטו לאזור אומץ ולהצטרף, ולעתים שחיינים מתחילים שמגיעים להתנסויות ראשונות. כדי שתיכנסו למים מוכנים ובטוחים, ריכזנו עבורכם חמישה טיפים חשובים שיעזרו לכם להיות הכי מוכנים ביום המשחה:
1. תגיעו מוקדם, תגיעו רגועים
ההמלצה הראשונה היא לא טכנית – היא מנטלית. גם אם אתם לא נאבקים על פודיום, יום משחה יכול להיות מלחיץ, במיוחד אם זו הפעם הראשונה. להגיע לפחות שעה מראש מאפשר זמן להירגע, להבין את הלוגיסטיקה, לבדוק את הציוד, לבצע חימום רגוע ולספוג את האווירה. הגעה ברגע האחרון עלולה ליצור לחץ מיותר שילווה אתכם גם למים.
2. למדו את המסלול, גם מהחוף
אחד הדברים שנותנים ביטחון לפני הכניסה למים הוא הכרת המסלול שאתם הולכים לשחות. זה מתחיל עוד בבית – שכן מפות המסלולים מופיעות הרבה זמן מראש באתר המשחים, וממשיך על החוף. הביטו על מיקום המצופים, כיוון הרוח, גובה הגלים ואלמנטים בולטים בחוף (עצים, דגלים, מבנים, סוכת המציל וכו') שיכולים לעזור לכם בניווט. בנוסף, זוהר גלילי ממליץ ממש להיכנס למים ולעמוד מול המצופים הרחוקים, שכן מתוך המים הראות הרבה פחות טובה מאשר בחוף עצמו וזה יכול לסייע לכם. הכרת המסלול יכולה למנוע טעויות של עשרות מטרים – ולפעמים יותר.
3. לא להגזים בפתיחה
בהתרגשות הזינוק קל מאוד להיסחף עם הקבוצה ולפתוח מהר מדי. הבעיה? זה עלול לעלות לכם ביוקר בהמשך המשחה. במיוחד אם אינכם מנוסים, עדיף להתחיל אפילו קצת מתחת לקצב שלכם, להיכנס לעניינים במטרים הראשונים, ורק אז להגביר לאט לאט ולהגיע לקצב אליו אתם רגילים. אם אתם מרגישים שיש לכם עוד הרבה כוח בצלע האחרונה – אל תחששו להאיץ, אך עדיף בסוף המשחה מאשר בתחילתו.
4. תתרגלו לבלגן – ואל תיבהלו
התחלה של משחה מים פתוחים של מאות שחיינים יחד מלאה במגע – ידיים, רגליים, לפעמים אפילו קצת דחיפות. זה נורמלי, זה קורה לכולם, וזה עובר. אל תיבהלו, אל תנסו "להילחם" חזרה – פשוט שמרו על קצב וסבלנות, והמרחב סביבכם יתפנה בהדרגה. לא בושה גם לזנק מהצד, לבד, בזון שלכם, או כמה שניות אחרי כולם, אם אתם רוצים להימנע מההמולה.
5. ביטחון בציוד
משקפת שמחליקה, בגד ים לא מתאים או כובע שנופל – כל אלה יכולים להפוך חוויה חיובית למאבק מיותר. ההמלצה שלי – לעולם אל תגיעו למשחה עם ציוד שלא בדקתם והתנסיתם איתו מראש באימונים (לפחות פעמיים) ו-וידאתם שהוא מתאים לכם ונוח. משחה זה לא המקום לנסות ציוד חדש. ודאו שהמשקפת מהודקת במידה, שבגד הים קשור היטב ושחו עם כובע שכבר ניסיתם מראש. פוחדים שהמשקפת תיפול? שקלו כובע כפול כשהמשקפת בין שני הכובעים. אבל גם כאן – נסו זאת מראש באימונים המקדימים.
6. תזונה ושתייה
כל תזונאי שתשאלו ימליץ לכם – אל תגיעו למשחה על בטן ריקה. אכלו ארוחה קלה כשעתיים לפני המשחה (גם כאן, מומלץ לנסות מראש מה מתאים לכם). גדול שחייני המים הפתוחים של ישראל מתן רודיטי סיפר בעבר שהוא אוכל כריך עם ריבה בבוקר התחרות. אם זה עובד לו – אולי יעבוד גם לכם. הקפידו גם על שתייה מספקת בערב שלפני ובבוקר המשחה, כדי לא להגיע מיובשים (במיוחד במלח של הים)
7. חימום לפני המשחה
לפי רוב ההמלצות הנהוגות כיום – חימום יבש לפני המשחה יכלול הנעת כל המפרקים לכיוונים השונים והעלאת הדופק מעט. שימו לב – אין צורך במתיחות ממושכות לפני השחייה. כדאי לערוך גם חימום קל במים ולהרגיל את הגוף לפעילות ולהרים דופק (וגם הזדמנות נוספת לבדוק שכל הציוד תקין).
בל נשכח במעמד זה גם להזכיר את ההמלצות הכלליות לגבי אימונים בים – לא להיכנס לבד אלא בקבוצה, תמיד לשחות עם מצוף סימון בולט, ולדעת את המגבלות שלכם – ביחס לתנאי הים ובכלל. נתראה על קו הזינוק!